ساخت ماکت چه به صورت حرفه ای (ماکت سازی معماری یا ماشین) و یا ساده مانند ماکت سازی برای مدرسه با وسایل و متریال های مختلفی مانند: مقوا، فوم، چوب، ام دی اف، ورق های پلاستیکی و… انجام می شود. یونولیت جزو پراستفاده ترین مواد اولیه ای است که کسانی که شغل ماکتسازی حرفه ای دارند از آن استفاده می کنند؛

حتما استفاده های یونولیت در صنعت ساختمان سازی، بسته بندی، عایق کاری و دکوراسیون را تا به حال دیده اید. ورق های یونولیت بخاطر ویژگی هایی مانند برش آسان، شکل پذیری و انعطاف راحت، قابلیت رنگ شدن ساده و قیمت مناسب برای ساخت ماکت های کوچک و بزرگ مناسب هستند.

یونولیت چیست؟

یونولیت که با نام‌های فوم پلی‌استایرن (Polystyrene Foam) یا پلاستوفوم (Plastofoam) نیز شناخته می‌شود، یک ماده پلیمری سبک و عایق است که از فرآوری پلی‌استایرن انبساطی (EPS) تولید می‌شود. این ماده در واقع نوعی فوم سلول بسته است که با حبس کردن هوا در ساختار خود، ویژگی‌هایی مانند وزن بسیار کم، عایق حرارتی و صوتی عالی، مقاومت در برابر رطوبت و قابلیت شکل‌پذیری آسان را به دست می‌آورد. فرآیند تولید یونولیت معمولاً با حرارت دادن دانه‌های پلی‌استایرن و استفاده از بخار آب انجام می‌شود که باعث انبساط این دانه‌ها و چسبیدن آن‌ها به یکدیگر می‌شود؛

یونولیت در صنایع مختلفی از جمله ساختمان‌سازی (به عنوان عایق دیوارها و سقف)، بسته‌بندی (محافظت از کالاهای شکننده)، صنایع هنری و تبلیغاتی (حجم‌سازی، ساخت ماکت و استند) و حتی دکوراسیون داخلی کاربرد گسترده دارد. نام‌های دیگر این ماده مانند پلاستوفوم، آکاسیف، فوم EPS یا فوم پلی‌استایرن، اغلب در بین مردم استفاده می‌شوند، اما همه به یک خانواده از مواد پلیمری سبک و کاربردی اشاره دارند. ویژگی‌های منحصربه‌فرد یونولیت، از جمله قیمت مناسب، سهولت برش و شکل‌دهی، آن را به انتخابی ایده‌آل برای پروژه‌های خلاقانه و صنعتی تبدیل کرده است.

منبع: یونولیت دیزاین

یونولیت

 

آموزش ساخت ماکت با یونولیت

مواد و ابزار مورد نیاز

  1. یونولیت (ضخامت مناسب براساس طرح)
  2. کاتر یا چاقوی ماکتسازی (تیغه تیز برای برش دقیق)
  3. خطکش و مداد (برای علامتگذاری)
  4. چسب مخصوص یونولیت (چسب حرارتی، چسب فوم یا چسب سفید)
  5. سمباده نرم (برای صاف کردن سطح)
  6. رنگ اکریلیک یا اسپری رنگ (بدون حلال های شیمیایی که یونولیت را ذوب نکند)
  7. ابزار تکمیلی: قلم مو، ماژیک، نقاله (بسته به طرح)

مراحل درست کردن ماکت یونولیتی

۱. طراحی اولیه

۲. برش یونولیت

۳. مونتاژ قطعات

۴. پرداخت سطح

۵. رنگ آمیزی

۶. اضافه کردن جزئیات

 

ماکت یونولیتی

هم ماکت های کوچک چندسانتیمتری و هم حجم های یونولیتی چندمتری را میتوان به راحتی با این جنس ساخت. البته مانند هر متریالی کارکردن با یونولیت نیز معایبی دارد مانند کثیف کاری و پخش شدن پودر یونولیت، ترد و شکننده بودن در ابعاد کوچک، کم بودن و دردسترس نبودن فروشگاه های عرضه ورق یونولیت و… از معایب و مشکلات آن میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *